Jeg lagde også noen kransekakepinner som jeg dyppet i sjokolade.
Her er oppskrifta til de supergode Sara Bernard kakene/konfektene:
1 pakke 500 g kransekakemasse fra odense til bunn
Sjokoladekrem:
350 gr smør
4-5 dl melis4 eggeplommer
2 ts kakao
1 plate mørk sjokolade
Kokesjokolade
til dypping, ca 2 plater
2-3 ss delfiafett
Lag kuler i passe størrelse som du trykker ut slik at de blir passe store. Noen liker at kakene er store, mens jeg lager dem ganske små. Stek bunnene på 190 grader i ca. 5-7 minutter. Når kakene er avkjølte
lager du smørkrem ved å piske romtemperert smør sammen med melis til kremen
blir lys og luftig. Pisk inn eggeplommer, kakao og revet sjokolade. Kremen kan
avkjøles litt i kjøleskap dersom den kjennes for løs, slik at den får fin og
fast konsistens. Bruk en sprøytepose med tip. Kakene settes i fryseren til
sjokoladekremen har stivnet, det er viktig at kakene er frosne før de dyppes i
sjokoladen, ellers vil kremen smelte og blande seg med sjokoladen. Smelt
kokesjokolade og delfiafett over vannbad og rør rundt slik at fettet blander
seg med den smeltede sjokoladen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar