Sider

fredag 7. oktober 2011

Høstferie

Nå har høstferien min startet. Godt!
Tenkte å feire det med å vise dere hvordan man enkelt kan pynte marsipankake. Det man trenger er sukkerbrød, det som skal være inne i kaka, krem og ca. 500 g marsipan.
Du setter kaka sammen slik du ville gjort med vanlig bløtkake, og smører et tynt lag med krem rundt hele kaka, slik at marsipanen vil bli sittende fast.


Etter du har fått på kremen, så kjevler du ut et lokk av marsipan som er så stort som toppen av kaka. Legg det på kaka, slik at det går omtrent jevnt med kanten. Oppå marsipanlokket legger du en sirkel av papir. Den kan du klippe ut av bakepapir eller vanlig skrivepapir. Sirkelen bør være litt mindre enn toppen av kaka.


Når du har lagt på papiret, er det klart til å legge på selve marsipanen. Altså det marsipanlokket som skal dekke hele kaka. Etter at marsipanen er på plass rundt kaka, er det bare å begynne å skjære flere diagonale streker i kryss over toppen på kaka. Som en slags symmetrisk strekstjerne. Trekantene som dannes da, ruller du opp som crossianter. På den måten før du ut papiret som ble liggende mellom marsipanlagene. Fyll oppe med bær, sjokolade eller annet snask :)

Dersom du har klart å forstå min gode forklaring, vil kaka di bli seende omtrent slik ut:


God høstferie :)

Therese

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar